Nak tambah income? baca artikel ni sampai habis..

ANDA SEDANG MENCARI PELUANG UNTUK TAMBAH PENDAPATAN?

Kami akan tunjukkan STEP BY STEP, macamana anda hanya perlu setup kedai shopee anda sekali sahaja untuk membolehkan anda dapat income part time LUMAYAN setiap bulan.

Assalamualaikum dan terima kasih kerana singgah di blog saya ni …

Saya faham masalah anda dan saya tahu anda sedang pening dan runsing untuk mencari pendapatan tambahan. Betul?

Saya juga dulu alami perkara yang sama. Dah bekerja siang dan malam, siap kerja overtime lagi untuk cari duit tambahan sampai tak sempat nak luangkan masa untuk isteri dan anak – anak. Kadang – kadang tu sampai tak sempat nak bersembang dengan mereka pun. Ye lah..saya keluar awal pagi mereka masih tidur, bila balik dah lewat baru sampai rumah mereka pun dah tidur.

Tak sempat nak bersembang, makan dan tengok tv sama – sama. Apabila waktu malam bila ditenung muka isteri dan anak – anak tengah tidur rasa sayup sangat dalam hati.

Macam – macam perasan dan soalan yang datang.

Sampai bila lah aku nak hidup macam ni?

Setiap bulan bergelut dengan masalah duit tak cukup nak bayar sewa rumah, ansuran kereta, hutang itu ini, nak bayar yuran sekolah anak – anak, nak beli barang dapur, keperluan rumah, perbelanjaan sekolah anak – anak, nak bayar bil – bil bulanan, minyak kereta dan tol, topup dan segala macam komitmen lagi yang perlu diselesaikan setiap bulan. 

Nak buat simpanan? 

Memang jauh sekali lah..nak penuhi segala keperluan dan komitmen keluarga pun dah tercungap – cungap. 

Itu belum campur lagi dengan perbelanjaan perubatan jika sakit demam. Nak bawa keluarga pergi jalan-jalan lagi sekurang – kurangnya 1 atau 2 kali setahun. kalau tak dapat pergi jauh – jauh pun, dapat pergi dalam malaysia pun dah cukup dah. 

Teringin juga rasanya nak hidup senang tanpa hutang macam orang lain. Boleh ada rumah sendiri, boleh ada banyak masa dengan keluarga dan tengok anak – anak membesar depan mata. Boleh buat simpanan untuk masa depan anak – anak. Boleh bawa mereka jalan – jalan selalu sana sini.

Masa mereka kecil – kecil ni lah nak bawa mereka bersiar -siar dan ada kenangan manis bersama mereka. Bila dah besar nanti masing – masing dah sibuk dengan tugas dan kerja masing – masing dah tak sempat nak berjalan sama – sama lagi. 

Teringin jugak nak selalu balik jenguk mak dan ayah di kampung. Rindu sangat saat – saat bersama keluarga bersembang dengan adik beradik dan sahabat handai di kampung dulu. 

Saya percaya majoriti daripada kita ada masalah kewangan sekarang ini dalam keadaan ekonomi yang sangat teruk dengan kenaikan harga barang dan kos sara hidup yang tinggi menuntut kita mencari duit lebih untuk terus hidup dan survive. 

Namun, orang yang bijak tidak akan lari daripada masalah, sebaliknya berfikir bagaimana cara unruk mencari jalan keluar dan menyelesaikan-nya.

Salah satu caranya adalah menambah jumlah pendapatan kita dengan SIDE INCOME. Ya, kena cari side income…

Kerja tetap masih boleh diteruskan. Itu kerjaya utama anda dan sumber pendapatan tetap setiap bulan. 

Tapi bagaimana nak tambah pendapatan sampingan tanpa ganggu kerja utama kita?

Cara yang paling terbaik dan cepat hasilkan pendapatan yang lumayan saat ini ialah…

Mulakan Bisnes Secara Dropship Di Shopee

“Saya Kongsikan Anda Rahsia Bagaimana Cikgu Ini Hasilkan RM110,780.50 Hanya Di Shopee”

Walaupun cara bisnes ni mudah tapi tak ramai orang tahu..

Hari ini saya share RAHSIA daripada salah sorang peniaga di shopee. Cikgu BeBe (nama pangilan) adalah seorang guru sekolah, bisnes di shopee hanya sambilan sahaja untuk beliau menambah pendapatan.

Walaupun hanya part time…. Hasil jualan cikgu BeBe di shopee mencecah RM100,000.00

Mungkin anda terfikir.. berapakan kos yang terpaksa dikeluarkan oleh cikgu BeBe untuk menghasilkan jualan sehingga RM100K?..

Anda jangan TERKEJUT!.. cikgu BeBe TIDAK keluarkan modal satu sen pun.. katanya.. untuk dapatkan jualan yang banyak cuma kena rajin sikit lah.

Berniaga di Shopee ni sangat sesuai untuk orang yang dah ada kerja tetap dan nak buat kerja sambilan dari rumah untuk tambah pendapatan. Sebabnya nanti saya akan ceritakan di bawah…

Tapi sebelum tu adakah anda tahu atau pernah buat bisnes secara dropship ni? Baiklah anda tak perlu pening kepala…konsep bisnes secara dropship ni mudah saja…

1 – Anda jual produk orang lain tanpa perlu beli stok dan buat penghantaran.

2 – Anda pasarkan produk di mana – mana platform dengan harga jualan (kos+untung) dan bayar pada supplier (pembekal) pada harga kos (harga dropship) sahaja. Biasanya anda perlu berurusan dan bersetuju dahulu dengan pihak pembekal tentang harga produk yang anda nak jual tu.

3 – Bila anda ada pembeli anda hanya perlu hantarkan order tersebut bersama dengan maklumat pembeli dan sekali bayaran pada pembekal. Mereka yang akan uruskan penghantaran produk pada pembeli (customer) anda tadi.

Simple kan?

Ok untuk nak lebih mudah faham…sila rujuk gambar ilustrasi di bawah.

Tapi..Shopee Ni Apa Sebenarnya?..

Shopee ni lebih kurang sama je macam ebay, lelong dan juga lazada.
Ianya sebuah website marketplace! Iaitu tempat orang ramai boleh menjual dan membeli barang! 

Bahasa mudahnya.. Shopee ini adalah sebuah PASARAYA BESAR contoh seperti TESCO, GIANT dan lain – lain! Tetapi secara online!

Kalau nak cerita apa yang best jual barang kat shopee ni! Memang banyak sangat kelebihan dan keistimewaannya! Tapi…

Apa yang paling menarik! Di Shopee ni, pelawatnya ramai! Ramai giler! Secara kasar! Bilangan pelawatnya dianggarkan seramai 15 juta orang sebulan!.. Iaitu kira-kira 500,000 orang sehari! 

Cuba bayangkan anda buka kedai di dalam pasaraya besar yang pengunjungnya ada ratusan ribu orang setiap hari. Agak – agak berapa ramai orang yang akan masuk kedai anda setiap hari? 

Mesti ramai kan…

Sejak kebelakangan ini shopee malaysia kerap buat promosi dan iklan – iklan di TV, surat khabar, facebook, Instagram, youtube dan lain-lain media masa. Pernah tak anda lihat iklan Shopee di televesion seperti video di bawah? Mesti pernah kan…

Semua iklan – iklan ini shopee yang keluarkan kos tanpa caj walau 1 sen pun pada penjual di shopee. Menarik kan…

So, maksudnya anda dapat Free Pelawat (bakal pembeli) setiap hari bila anda buka kedai di shopee.  

Serius! Anda RUGI BESAR kalau Tak Terjebak Dengan Platform yang Tengah Trending ni…

Jika sebelum ini anda biasa menjual di Facebook atau Instagram, mulai hari ini anda perlu mula menjual di Shopee. 

Seriusss.. produk anda sangat senang terjual! Shopee adalah platform online yang terbaik untuk anda mencuba kerana :

  • Senang diuruskan walaupun masih newbie
  • Pemasaran percuma dan mudah
  • Kaedah jual beli yang mesra pembeli dan penjual
  • Boleh dilakukan secara dropship dan pre-order (tanpa modal)
  • Boleh listing produk dengan handphone dan secara pukal

Kenapa Anda Perlu Berniaga Di Shopee?…

  • Tak perlu susah - susah nak fikir pasal marketing
  • Tak perlu nak reply wasap sampai ber jam2 untuk nak closing
  • Biasanya orang terus beli tanpa bertanya apa - apa pun
  • Anda cuma buat iklan ikut niche produk tu dan monitor je sales masuk.
  • Sementara tunggu iklan jalan dan ada pembeli, anda boleh pergi lepak2 dulu atau buat kerja lain
  • Bila order dah masuk baru proses barang dan pergi pos pada customer. Kalau buat dropship terus hantarkan order tu pada pembekal dan diaorg yang akan uruskan penghantaran.
  • Pelawat di shopee ni berjuta setiap hari dan mereka ni memang dah dalam mode membeli.
  • Shopee ada sediakan banyak program Sales Festival seperti 9.9 day, 11.11 Festival, 12.12 Birthday sales yang anda selalu nampak iklan dalam TV yang anda boleh join. Biasanya sales akan melonjak dan meletop teruk waktu ni.
  • Shopee jugak ada sediakan Free Marketing untuk penjual dalam shopee. Siap tolong buat retargeting lagi secara percuma.
  • Dan macam - macam lagi lah...

Berniaga kat shopee sangat mudah macam saya cerita kat atas tadi. Tak payah susah – susah nak iklan post ke facebook setiap hari dan gentel wasap sampai tengah malam nak close sale. 

So, memang platform ni sangat sesuai untuk anda yang masih bekerja dan tak ada banyak masa nak uruskan bisnes.  

Tapi kalau anda buat betul – betul bisnes di shopee ni. Saya gerenti income bisnes anda  nanti boleh bit gaji yang sediada sekarang ni…

Best kan? 

Tapi kalau anda tak ambik peluang ni memang rugi sebab apa?

Sebab rezeki dah kat depan mata…sekarang ni ramai suri rumah yang dah dapat income sampai 

4 – 5 angka sambil – sambil jaga anak kat rumah ja…

Tak jelaous ker?

Memang masyuk berniaga kat Shopee ni kalau kita cukup ilmu. Sekarang nak belajar buat bisnes kat Shopee ni bukan lagi masalah sebab ada 1 panduan khas yang mengajar anda untuk berbisnes kat Shopee ni..

Panduan tersebut adalah: Panduan Auto Shopee

Terus terang lah saya cakap, saya pun ceduk sebijik – sebijik ja ilmu dalam ni untuk buat bisnes kat Shopee ni. 

Alhamdulillah hasil dia memang lumayan..hehehehe

Memang rekomen sangat – sangat lah kalau anda nak start buat bisnes kat shopee guna Panduan ni

Dan yang lagi menarikkk…

Dengan panduan ini anda tidak perlu bersusah payah untuk nak upload produk satu demi satu lagi sebab panduan ini akan ajar cara bagaimana nak automasikan kedai shopee kita yang dah siap dengan 500 lebih produk untuk diniagakan…

Apa yang anda akan belajar dari panduan ini:

  • Cara bagaimana untuk anda setup dan setting kedai shopee anda dari mula sampai siap step by step.
  • Cara bagaimana nak connect kedai shopee anda dengan sistem supplier.
  • Cara bagaimana nak pilih dan masukkan lebih 500 produk ke dalam kedai shopee anda.
  • Cara bagaimana nak update harga produk siap sekali dengan keuntungan anda paling minimum 20% untuk setiap produk.
  • Cara bagiamana nak mark-up harga dan set kan diskaun siap - siap pada setiap produk supaya menarik minat pembeli dan kedai shopee anda nampak lebih professional.
  • Cara bagaimana nak apply siap - siap Shopee SSL (Free Shipping) untuk akaun shopee anda.
  • Cara bagaimana nak synchronize kan produk dari sistem supplier ke akaun shopee anda.
  • Cara step by step bagaimana nak setting diskaun produk di marketing centre shopee.
  • Cara bagaimana nak buat pesanan dari supplier kali pertama apabila anda dapat order di shopee dan bagaimana proses auto ini berjalan.
  • Cara bagaimana nak monitor order & tracking nombor customer anda dalam sistem supplier dan aplikasi shopee.
  • Teknik spy & follow pembeli tegar berduit di shopee! Hah! Ini teknik RAHSIA saya bagaimana saya mendapatkan follower yang betul - betul berkualiti dan berduit untuk kedai Shopee saya dalam masa yang singkat! Teknik ni advance sikit! Anda takkan jumpa teknik ini di mana-mana website atau di mana-mana panduan yang lain! 🙂
  • Tips dan Trick untuk membuat jualan laju dan berganda.
  • Cara menggunakan My Ads Shopee dengan menggunakan minimum kos.

Dan yang BEST lagi…

Anda juga akan dibekalkan dengan satu ROAD MAP khas yang akan tunjukkan langkah demi langkah 123… dan seterusnya untuk anda memulakan perjalanan bisnes di shopee hari ini juga. 

Confirm senang dan tak sesat dah…

Wow, bestnya…camana nak join ni?…

TAPI NANTI DULU..

Mesti anda tengah fikir nak jual apa? Nak ambik produk dekat mana? Perlu simpan stok ker? Berapa modal? ..

Jangan risau …

Kami dah fikirkan masalah ini untuk anda. Kami kongsikan pembekal dropship yang power dan boleh dipercayai dengan 500 lebih produk untuk anda pilih dan jual di kedai shopee anda nanti…

Dan paling BEST semua sistem yang disediakan adalah automatik. Maksudnya anda tak perlu susah – susah nak copy paste gambar dan description produk satu demi satu. Anda hanya perlu klik – klik jer dan semua produk – produk tersebut akan terus masuk ke kedai shopee anda. 

Dan bila anda dapat order di shopee nanti pun sistem automatik akan kesan pembelian dari kedai shopee anda dan supplier terus akan hantarkan order tersebut pada customer anda…

Haaaa…menarik kan…

Apa yang anda perlu buat adalah pilih dan masukkan sebanyak yang mungkin produk ke dalam kedai shopee anda. 

Kemudian pantau kedai anda saja…bila dapat order, hanya perlu bayar pada supplier dengan harga dropship saja…

Yang selebihnya semua ditanggung beres…

Tak cukup dengan itu, anda juga akan dapat lagi senarai 10 supplier dropship tempatan yang boleh dipercayai untuk anda tambah koleksi dalam kedai shopee anda nanti.

Apa macam saudara? best tak?

Tapi nanti kalau ada masalah macamana? Ada orang guide tak? …

Jangan risau…

Memang anda dah disediakan GROUP SUPPORT KHAS untuk anda bertanya jika ada masalah nanti…

Jadi anda tak perlu risau takut terkontang – kanting camtu saja. 

“Ok, Baiklah saya dah faham sekarang..Saya nak ambil peluang ini”. 

Boleh Tunjukkan Saya Macamana Caranya?..

Nanti saya tunjukkan cara bagaimana anda boleh dapatkan Panduan Auto Shopee ni dan terus start buat bisnes PART TIME secara automatik di shopee tetapi income lumayan setiap bulan seperti full time.

Disclaimer: Artikel yang ditulis di dalam laman web ini adalah sebagai panduan/rujukan. Hasil yang diperoleh oleh setiap individu mungkin berbeza dan mengikut usaha masing – masing.

All Right Reserved 2019 – https://khalilabdullah.com